TKDK DESTEKLENEN İLLER (Dağınık ve Kırsal Alanlar Orman Köyleri)

03.01.2023
TKDK DESTEKLENEN İLLER (Dağınık ve Kırsal Alanlar Orman Köyleri)

TKDK tarafından belirlenen projeler dahilinde, her yıl belirli illerimize ve ilçelerimize destek sağlanmaktadır. Bu içeriğimiz de TKDK Hibe Kredisi Verilen İller Kırsal Alan Listesini hazırladık. Kırsal alanlar, orman köyleri, dağınık alan listelerini sıraladık. Hibelere başvurmadan önce projenizin hangi alanda yer aldığını bilmeniz gerekmektedir. Bu sebeple TKDK desteklenen iller 2023 yılı listesini mutlaka inceleyiniz.

TKDK Dağlık Alan Listesi Nedir?

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu adı verilen TKDK tarafından Türkiye’nin belirli illeri dağlık alan listesi olarak belirlenmiştir. Bu listede bulunan illerimize IPARD ve IPARD2 projeleri ile destek sağlanmaktadır. Kırsal alan listesinde yer alan illerimizde proje hazırlama eğitimi alarak örnek proje formatı ve ekleri ile başvuru yapan kişiler, TKDK IPARD çağrılarında hibelerden yararlanabilmektedir.

Kırsal Kalkınma kurumu tarafından verilen yatırımların Dağınık Alanların desteklenmesi amacıyla verilmesi durumunda, hazırlanan projeye göre %65 oranında hibe desteği verilmektedir. Türkiye’de Dağınık Alan olarak belirlenmiş, 500 metre ve 1000 metre arasında %17 eğime sahip olan TKDK dağınık alan listesi indirin.

TKDK Kırsal Alan Listesi

TKDK tarafından 31 ARALIK 2012 tarihinde belirlenen nüfus sayımı sonucunda nüfusu 20 binden az olan belediye ve köyler Kırsal Alan Listesi olarak belirlenmiştir. Bu listenin gösterildiği bir excel dosyası mevcuttur. TKDK Kırsal Alan Listesini linke tıklayarak indirebilirsiniz. Kırsal alan listesinde yer alan bölgelerde Arıcılık, Kırsal Turizmin desteklenmesi ve tıbbi ve aromatik bitki destekleri gibi alanlarda destek sağlanmaktadır.

TKDK Orman Köyleri Listesi

Yine Kırsal Kalkınma Desteklerinde Orman Köyleri için verilen desteklemeler bazında Türkiye’nin tüm ilçelerine bağlı Orman Köyleri için ayrı bir liste belirlenmiştir. İkamet ettiğiniz köyün orman köyü olup olmadığını TKDK Orman Köyü Listesini inceleyecek öğrenebilirsiniz.

TKDK Desteği Verilen İller 2023

Nüfusu 20 binden daha az olan bölgeler:

tkdk-iller-listesi
TKDK Desteklenen İller Listesi

Aşağıda ki illerimiz TKDK destek verilen iller listesinde yer almaktadır.

  • Afyon, Urfa, Amasya, Uşak, Ankara, Trabzon,  Ardahan, Çankırı, Sivas, Aydın,
  • Denizli, Van, Samsun, Yozgat, Balıkesir, Manisa, Elazığ, Çorum, Ordu, Burdur, Mardin,  Nevşehir, Çanakkale Muş, Bursa, Mersin,
  • Diyarbakır, Ağrı, Erzurum, Malatya, Kahramanmaraş, Kütahya, Erzincan, Konya, Kastamonu, Giresun, Kars, Hatay, Isparta, Karaman,

TKDK tarafından desteklenen iller de 2023 yılları  tarımsal hibeler verilmeye devam edecek.. Bu Devlet kurumundan hibe almak için önemli 2 şart bulunmaktadır. Bunlar;

  • Proje çağrı tarihlerinde başvuruda bulunmak,
  • Uygun projeyi hazırlamaktır.

TKDK tarım ve hayvancılık hibeleri için ücretli danışmanlık hizmeti veren birçok kurum ve kuruluş mevcuttur. Eğer yukarıda yer alan orman köyleri, dağlık alanlar veya destek verilen illerden birinde ikamet ediyorsanız veya bu bölgelerde tarımsal yatırımınız için Devlet desteği talep ediyorsanız hiçbir ücret ödemeden IPARD projelerine başvurabilirsiniz.

Basvuru islemleri animasyon filmi-

Başvuru yapmadan önce hangi projenin destek alabileceği, hangi işlere hibe verildiğini bilmeniz gerekir. Bu sebeple, TKDK desteklenen sektörler ve projeler hakkında MUTLAK bilgi alınız.

Ancak proje hazırlama konusunda teknik bilgiye sahip değilseniz, danışmanlık firmalarından biriyle görüşebilir, hibe alınması konusunda sözleşme imzalayabilir ve bu sözleşme hükümlerine göre tarımsal yatırımınızı yapabilirsiniz.

Kuruluşun yatırımlar için verdiği destek oranı %70’tir.

Bu yıl uygulanan bir programa göre hayvan alımına %100 hibe desteği sağlanmıştır.

TKDK desteklenen iller, Orman köyleri, projelendirilen illerimiz, kırsal alanlar için Kuruluşun iletişim numarası olan 444 83 35 ALO TKDK hattını arayarak öğrenebilirsiniz. 2019 yılında Avro olarak desteklere AB katkısı 149,000,000 olacaktır. Dağlık alan listelerine ulaşmak için tıklayınız.

Kurum 101, 103 ve 302 tedbirleri ile üreticileri desteklemeye devam etmektedir. Süt ürünlerinin işlenmesi, et ürünlerinin işlenmesi, arıcılık üretimi, zanaatkarlık faaliyetleri, meyve ve sebze pazarlaması ile su ürünleri yetiştiriciliği konularında destek verilmektedir. Başvuru işlemleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  1. tolga dedi ki:

    Biz manisada üzüm bağı dikmek istiyoruz bahsettiginiz danismanlik sirketlerinin iskmleri nelerdir tesekkurler.