İşyeri Kiralama Kredisi Veren Bankalar

05.01.2023
İşyeri Kiralama Kredisi Veren Bankalar

Sermayesiz iş yeri ve dükkan açmak isteyen girişimcilerin belini büken giderlerden biri de iş yeri kirasıdır. İşletme kiraları günümüzde bölge ve muhitlere göre artış göstermekte ve genelde 1-2 yıllık sözleşmeler çerçevesinde anlaşmalı olarak belirlenmektedir. Boş haliyle hiçbir işe yaramayan bir iş yerini girişimci esnaf kiraladığın da ve bu işletmeden kar etmeye başladığında, bölgenin popüler olması söz konusu olacağından, dükkan sahiplerinin kira artış talepleri olasıdır. Bu nedenle iş yeri kiralamak için girişimcinin elinde bir miktar sermaye olması gerekir. Eğer sermayeniz yok ise bu içeriğimiz de iş yeri kiralama kredisi veren bankaları araştırdık.

İşyeri Kira Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Kendi iş yerini kurmuş olan esnaf ve girişimcilerimiz sektöre yeni adım atmış olduklarında piyasaya riskli bir giriş yaparak tutunmaya çalışır ilk bir kaç ay belki de bir kaç yıl piyasa da adını duyurmaya çalışır sürekli olarak yenilikler yaparak müşteri kitlesini belirlemek ister, rakiplerine nazaran daha iyi olmaya çalışır, her kesimden ve her bölgeden müşterisi olsun ister ve sürekli olarak indirimler yapar işte tüm bu atılımlar ise belirli bir bütçe gerektirir eğer sektöre giriş yaparken az sermaye ile adım atmışsanız sıkıntılı zamanlar sizi bekliyor olacaktır. Bu sebeple de yatırımlarınızı ve atmış olduğunuz adımları temkinli atmak zorundasınız.

İşyeri Kira Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?
İşyeri Kira Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Bir çok esnaf ve girişimci yeni bir iş yeri açmak istediğinde dükkan tercihlerini yaya ve araç trafiğinin bol olduğu bölgelerde açmak ister bu durum ise iş yeri sahibine biraz pahalıya patlayabilir. Bunun sebebine bakmış olduğumuz da ise dükkan kiralarının oldukça yüksek olduğunu fark edebiliyoruz. Biraz önce de bahsetmiş olduğum gibi sektöre tutunmak için ilk bir kaç zaman sıkıntılı geçecektir. Bu sıkıntılı zamanda ise iş yerinize vereceğin kira ise belinizi bükebilir. Bu sebeple de bir çok banka kira kredisi vererek yolunuzu açabilir ve sıkıntılı dönemi atlatmanıza sebep olabilir. Bu bankalar ise aşağıdaki yazımızın akışında ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

İş Bankası Ticari Müşterilerine İşyeri Kiralama Kredisi Veriyor

Eğer ticari faaliyetleriniz için bir dükkan kiralamayı amaçlıyor iseniz, daha önce anlaşmanız olmasa bile, açacağınız iş yerinize ait olan kira giderinizi İş Bankası şubelerinden iş yeri kiralama kredisi olarak alabilirsiniz. Banka bu kredi türünden yaralanmak isteyen müşterilerinden bazı şartlara uyum sağlamasını istemektedir. Bu krediyi çekmek için 2 şarttan bahsedilmektedir. Bahsi geçen şartlar ise;

  • Eğer dükkan sahibi iş yeri kirasını her ay almak yerine peşin talep ederse,
  • Dükkan sahibi iş yeri kirasının peşin ödenmesi sonrasında indirim yapıyorsa,
  • Başvuru sahibi ticari kimliği olan bir esnaf ise yararlanabilir.

Eğer başvuru sahibi olan esnaf tüccar ise her türlü Gayrimenkul kiralama işleminde İş Bankasına başvuru yaparak bu finansman imkanından faydalanabilmektedir. 

İş yeri Kira Kontratı İndirmek İçin Görsele Tıklayın!

Türkiye Finans Peşin Kira Kredisi Vermektedir

Türkiye Finans şubelerince de, dükkan kiralayan esnaflarımıza bir fırsat sunulmaktadır. Bu finansman imkanında esnafın senelik ödemesi gereken kira miktarı, senelik aidatlar ve emlakçıların kiralama sonucunda talep etmiş oldukları komisyon tutarlarına sağlanmaktadır. Başvuru şahsen Türkiye Finans şubelerine yapılır.

İşyeri açma kredisi hesaplama tablosu adresini ziyaret ederek, sıfırdan dükkan açmak için gereken sermayeyi hesaplayabilirsiniz.

İş yeri kiralama kredisi için gerekli evraklar şunlardır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzu gösteren nüfus cüzdanınız veya ehliye ile pasaport da olabilir.
  • Maaş durumunu gösterir evraklar (gelir belgesi, maaş bordrosu)
  • İşletme vergi levhası, son seneye ait onaylı bilanço, gelir tablosu
  • İmza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi sureti,
  • Proforma fatura,
  • Kiralanacak dükkanın tapusu
  • Bankanın talep edeceği diğer evraklar (kefil isteme hakkına sahiptir)
İş yeri kiralama kredisi için gerekli evraklar
İşyeri Kredisi İçin Gerekli Evraklar

Albaraka Türk Konut Kira Kredisi

Albaraka Türk tarafından ise sadece esnaflar için değil, kira bedelini peşin isteyen ev sahiplerine ödenmek üzere bireysel kullanıcılara gayrimenkul kira kredisi verilmektedir. 1 senelik kredi bankadan çekilir ve başvuru sahibi 12 ay vade ile kira öder gibi taksit taksit öder. Burada en önemli şart 1 yıl ile sınırlı olarak verilmesi ve 12 ay taksitle ödenmesidir. Bilindiği üzere Albaraka Türk faiz yerine pay kâr oranı sistemi ile çalışmaktadır.

12 ay vadeli olarak 10.000 TL kira kredisi çeken bir müşteri; kâr payı ilave edildiğinde her ay 970,18 TL taksit ödemektedir. 1 yıl sonunda toplamda geriye ödenecek tutar ise 10.672 TL’dir.

Bu destekler haricinde 1 senelik veya daha uzun vadeler için birçok bankadan bireysel ihtiyaç kredisi kullanılabilmektedir. Bu bankaların listesi ise aşağıda maddeler halinde yerini almaktadır.

  • Akbank
  • HSBC
  • Odeabank
  • TEB
  • Garanti Bankası
  • Yapı ve Kredi
  • Denizbank
  • Qnb Finansbank

Garanti Bankası İş yeri Kredisi

Garanti Bankasınca dükkan satın almak isteyen esnafa, aşağıda isimleri belirtilen kredi paketleri sunulmaktadır.

  • Ara ödemeli,
  • Artan taksitli,
  • Azalan taksitli,
  • Balon ödemeli,
  • Özel ödemeli iş yeri mortgage,
  • Sabit faizli,
  • Şimdi al sonra öde
Garanti Bankası İş Yeri Kredisi

Bu kredilerin her biri dükkan satın almak için verilen finansman paketleridir. Müşteriler ödeme periyotlarına göre istedikleri paketi tercih edebilirler. Ancak bu paketlerin her biri kiralama için değil gayrimenkulün satın alınmasına yöneliktir.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Destekleri

Geçmiş olduğumuz yıllarda esnaflarımızın ihtiyaçları için verilen 150 bin liralık işletme desteği isimli kredi paketinin limiti içerinde yapılmış olan düzenlemeler neticesinde yükseltilerek 200 bin liraya çıkarılmıştır. Sermayesiz dükkan açan esnaflar, dükkan kiralarını bu kredi paketinden yararlanarak karşılayabilirler. Başvuru yapmadan önce esnafın kefalet kooperatifine üye olma şartı aranmaktadır. Sonrasında başvuru sahibinin mali durumuna, ticari puanına, kredi notuna ve çekmek istediği krediyi ödeyeceği vadeye göre kefil ve gayrimenkul ipoteği talep edilebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra devletimiz tarafından düzenlenmiş olan ve projeye dökülüp hayata geçirilmiş olan bir diğer madde ise esnaf ve kefalet kredilerinden yaralanmak isteyen esnaflara özel yeni dükkan açmak için  veya yeni iş yeri açmak için 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanmaktadır. Eğer kira değil de kendi iş yerinizi açmayı ve dükkanınızı almayı hedefliyorsanız bu kredi türünden yararlanabilirsiniz.

Bankalara Başvurmak Yerine Neden Esnaf Kefalet Tavsiye Ediliyor?

Küçük bir hesaplama yapmak gerekirse, esnaf kefaletin yıllık faiz oranı 1 yıldan fazla kredilerde yüzde 5’tir. Bu faiz oranı aylığa vurulduğunda %0,41’e denk gelmektedir. Her ne kadar çeşitli masraflarda tahsil edilse de, bankaların en düşük ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 1 civarındadır. Bu sebeple kkb puanlaması düzgün olan ve kefil gösterebilen esnafların iş yeri kira kredisini kefaletten talep etmeleri durumunda daha karlı olacakları aşikardır.

  • Tutmak istediğiniz dükkanı seçin.
  • Dükkan sahibi ile kira şartlarını ve süresini görüşün. Yıllık, 2 yıllık ve 5 yıllık kira miktarları ile artış oranlarını görüşün.
  • Eğer işletmeniz açık ve kefalet üyesi iseniz kooperatife, değilseniz yukarıda isimleri yazılı bankalara başvurun.
  • Hakkınızda hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.