İş Adamı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalıdır? (İdari Bilimler Fakültesi)

04.01.2023
İş Adamı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalıdır? (İdari Bilimler Fakültesi)

Hemen hemen herkesin hayalidir iyi bir iş adamı olmak. Bunun için çok çalışıp iyi bir eğitim almak, ilgili okul ve bölümlerde okumak gerekmektedir. Kişi küçük yaşlarda başlar hayal kurmaya. Gelecekte büyük adam olacağım demeye. İşte tam da bu  süreçte başlar aslında her şey. Büyük adam olabilmek için kararlı ve kendinden emin olmanız, kendinize güvenmeniz gerekir. Başarmak için çok çalışmak gerekir.  Peki İş Adamı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalıdır?

İş adamı olabilmek için bir çok bölüm alternatifi vardır. Öncelikle hangi sektörde iş yapmak istediğinizden emin olmanız gerekir. Çalışmak istediğiniz sektöre göre üniversite de bölüm seçmeniz sizin için  çok daha iyi olacaktır. Eğitim aldığınız bölüm üzerine bir sektörde iş adamı olursanız daha bilgili olursunuz. Bu da sizin doğru kararlar vermenizi ve sağlam adımlar atmanızı sağlar.

İş adamı olmak için hangi bölümler okunmalıdır?

İş Adamı Olmak İsteyenler İçin Bölümler

  • İktisat Bölümü
  • İşletme Bölümü
  • Hukuk Bölümü
  • İnşaat Mühendisliği
  • Bankacılık ve Finansman Bölümü
  • Ekonomi
  • Makine Mühendisliği Bölümü
  • Kimya bölümü
  • Uçak Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği Bölümü
  • Uluslar Arası İlişkiler
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • İktisadi ve Ticari Bilimler
  • Mimarlık

Bu ve bunlar gibi bölümleri tercih ederek iş adamı olma yolunda adım atabilirsiniz. Tabi bu bölümleri okuyan herkes iş adamı olacak diye bir şey yok. Başarılı bir öğrenci olmak ve okulu sıkıntısız bitirmiş olmak gerekir. Sonrasında kendinizi geliştirmeniz kariyer basamaklarını yavaş yavaş çıkmanızı sağlayacaktır. Ayrıca hangi alanda iş adamı olmak istiyorsanız o bölümü seçmeniz gerekir.

Ünlü İş Adamlarının Okuduğu Bölümler

Arzuhan Doğan Yalçındağ

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden  mezun olmuştur. Profesyonel olarak iş hayatına 1990 yılında Milpa bünyesinde, Alman bir firmayla Mail Order adlı şirketi kurarak başlamıştır ve bu şirkette yöneticilik yapmıştır. Daha sonraki yıllarda ise Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Ayrıca TÜSİAD’ın tarihindeki ilk kadın başkandır.

Cem Boyner

Yönetim kurulu başkanı olan Cem Boyner, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. Boyner mağazalar zincirinin sahibidir. Ayrıca şu anda önemli markaların yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Ferit Şahenk

Doğuş grubunda yönetim kurulu başkanı olan Şahenk, Pazarlama ve İnsan Kaynakları mezunudur. Daha sonra ise yüksek öğrenim sonrasında Harward Üniversitesi’nin Owner President yönetici programıyla tamamlamıştır. Şahenk, şu anda Garanti Bankası yönetim kurulu başkanı ve Doğuş Holding yönetim kurulu başkanıdır.

Ali Koç

ABD Texas’da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesini bitirmiştir. 2009′ dan bu yana Tüpraş Yönetim Kurulu üyesidir.

Erkut Soyak

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İş hayatına Soyak inşaat ve ticaret A.Ş. ‘de şantiye mühendisi olarak çalışmaya başladı. Sonrasında aynı şirket bünyesinde kendisini geliştirerek Yönetim Kurulu Başkanı olmayı başarmıştır.

Erkan Akdemir

Hacettepe üniversitesi Elektronik mühendisliği bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra Telekom alanında master yapmıştır. Çeşitli alanlarda görev almıştır. 2009 yılından bu yana Avea CEO’su olarak görev yapmaktadır.

Muharrem Yılmaz

Sütaş A.Ş’ nin yönetim kurulu başkanı olan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat alanında yüksek öğrenim görmüştür.

Hayalleriniz hayatlarınızı belirleyebilir. Bu sebeple büyük hayaller kurarak, kurmuş olduğunuz hayallerin peşinden gitmenizi tavsiye ederiz. Unutmayalım ki ismini vermediğimiz bir çok iş adamı hayata eksiden başlamış ve çıkmış olduğu yoluna emekleyerek devam etmiştir. Gelecekte büyük ve saygın bir iş adamı olmak istiyorsanız eğer hayallerinizi büyük tutarak okumak istemiş olduğunuz alanda ilerlemenizi ve sabırlı olmanızı tavsiye ederiz. Üniversite hayatınızda seçmiş olduğunuz bölümlerde çıkmış olduğunuz bu yolda size büyük bir rehber olarak eşlik edecektir. Unutmayalım ki başarmak istemenin yarısıdır. Hayallerinizin peşinden sağlıklı adımlarla koşmanız dileği ile…

YORUMLAR

  1. Berdimyrat dedi ki:

    Sadece hangi bölümde okumalı sorusuna yanıt vermek yerine daha derinlemesine mesela, nasıl iş kurulur, nasıl başarılı olunur gibi gibi şeylerde yazabilirdiniz. Yinede emek olmuş, teşekkürler

  2. Yusuf dedi ki:

    Çok sağolun beni bilgilendirdiginiz için:)

  3. Furkan dedi ki:

    Başarmak istemenin yarısı değil, istemek başarmanın yarısıdır. Teşekkürler.

  4. Atajan dedi ki:

    Cok tessekur ederum bilgilendirdiniz icin