KOSGEB Lokanta İş Planı Örneği Nace Kodu ve Destekler

03.01.2023
KOSGEB Lokanta İş Planı Örneği Nace Kodu ve Destekler

KOSGEB Lokanta açmak isteyen girişimcilere özel girişimci destek programı ile destek vermektedir. Lokantasına KOBİ kaydı yaptıran lokanta sahipleri ve ilk kez başvuru yapacaklar esnafkredi.net ise E-kobi kayıt işleminden sonra Destekler listesinde bulunan 14 farklı proje programına başvuru yapabilirler. Lokanta, cafeterya, ev yemekleri salonu, dönerci, çorbacı, fırın, köfteci veya benzer girişimleriniz için başvuru yöntemlerini anlatacağız. Ayrıca hazırlanmış olan ev yemeği iş planı örneklerini de inceleyerek işletmelerinizi kurabilirsiniz.

Kosgeb Lokanta İş Planı ve Proje Örneği

Eğer Kosgeb kursuna katılmanıza rağmen, online eğitim sonunda lokanta açmak adına nasıl kosgeb iş planı hazırlanacağını öğrenememiş iseniz, sitemizden indireceğiniz örnekler ile işletmenize uygun bir proje hazırlayabilir ve bu proje ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. İkinci bir esnafkredi.net yöntem olarak, başvuru yapmadan önce, danışmanlık firmaları ile görüşerek, iş planınızı danışmanlık firmalarına hazırlatabilirsiniz. Bazı firmalar ödemeleri hibe alındıktan sonraya bıraktıkları gibi, bazıları 1.000 TL. civarında bir ücretle iş projesi hazırlamaktadırlar. KOSGEB’in tüm desteklerinin üçüncü kişilere başvurmayı gerektirmemesine rağmen en zor kısım olan projeye onay alma safhası için başvuru yapan kişi sayısı oldukça fazladır.

Kosgeb desteklerinden yararlanmak için girişimcilik eğitimlerine katılmak ve eğitim sonrası sertifika almak zorunlu olmaktadır. Eğitimlere katılmak mecburidir ve bu kurslar tamamen ücretsiz olmaktadır.

Kosgeb lokanta İş planı örneği linkine tıklayarak, word formatında daha önce hazırlanan ve lokanta iş projesine en yakın olan projeyi indirebilirsiniz. Proje hazırlama konusunda işe danışmanlık firmalarından destek alabilirsiniz.

KOSGEB Lokanta Nace Kodları Listesi

Bildiğimiz üzere desteklenen sektörleri simgeleyen nace kodları arasında I kodu ile bu sektöre destek sağlanmaktadır. Kodların açılımı ise şöyledir;

  • 56 Yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetleri
  • 56.1 Lokantalar ve seyyar yemek hizmeti faaliyetleri
  • 56.2 Dışarıya yemek hizmeti sunan işletmelerin (catering) faaliyetleri ve diğer yiyecek hizmetleri faaliyetleri
  • 56.21 Özel günlerde dışarıya yemek hizmeti sunan işletmelerin faaliyetleri
  • 56.29 Diğer yiyecek hizmeti faaliyetleri

Tüm nace kodlarının bulunduğu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Burada kodlar sektör sektör ayrılarak ifade edilmiştir.

Başvuru yapmak isteyen Lokanta sahibi esnafımız, ister seyyar yemek hizmeti veriyorsa 56,1 ile, dışarıya da yemek veren bir işletme sahibi ise 56,2 eğer işletmenin faaliyet alanı bu listede yok ise DİĞER seçeneğini tercih ederek 56.29 ile başvuru yapmalıdır.

Lokanta Açmak Mantıklı Bir İş Mi?

Aşçılık sektöründe başarılı olan girişimcilerin en çok tercih ettikleri meslektir. Her ne kadar dışarıda kolay görülse de, işin içine girildiği zaman gıda sektörünün verdiği zorluk ve müşteri memnuniyetinin sağlanması hiçte kolay değildir. Lokanta tek kişinin çalışması ile yürütülebilecek bir sektör olmadığı için, bu işi girmek isteyen girişimcinin iyi hesap yapması gerekir. Aşçıların en çok yakındıkları esnafkredi.net konulardan biri de nitelikli elemandır. Güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunmayan yemek salonları en leziz yemekleri hazırlasa da, müşteri potansiyelini arttırması zordur. Bu sebeple, aşçıların iş planı yaparken;

  • Aşçı, yardımcı aşçı, şef garson, garson ve bulaşıkçı personelin bulunması,
  • Ayrıntılı maliyet hesaplaması,
  • Sıhhi işletme olması nedeniyle Belediyeden gerekli evraklar hakkında net bilgi alınması,
  • Ustalık belgesi ve işyeri açmak için istenen belgelerin tamamlanması,
  • Mutfak ve servis salonu dekorasyonuna karar verilmesi,
  • Bir kobi bankası ve muhasebeci belirlenmesi,
  • Devlet tarafından sağlanan teşviklerin araştırması

tavsiye edilmektedir. Bölgelere göre desteklenen illerin ve destekleme oranlarının yer aldığı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Aşçıların KOSGEB Başvuru Aşaması

  • İşletme açılmadan önce kurs başvurusu yapılmalı ve 4 gün süresinde belge alınmalıdır.
  • Belge alındıktan sonra iş projesi hazırlanmalı ve bu proje KOSGEB onayına sunulmalıdır.
  • Eğer projeniz onay alamaz ise, eksikler tespit edilerek, gerekli düzeltmeler yapılmalı ve yeniden onaya sunulmalıdır.
  • Kosgeb tarafından işletmenin açılışı ve iş planına onay verildiği taktirde yemek salonu açılmalıdır.
  • İşyerinin açılışını müteakiben projede belirtilen tüm, makine, alet ve edevatlar alınmalı ve tüm giderler faturalandırılmalıdır.
  • Faturalara ilaveten eğer harcamalara banka hesabından yapılmış ise (tavsiye edilir) ödeme belgeleri bankaya kaşeletilerek imzalatılmalı ve faturalara ilave edilmelidir.
  • Kosgeb kobi danışmanından randevu alınmalı ve bu randevu da alınan tüm ürünler yerinde tespit ettirilmelidir.
  • Yerinde tespit işleminden sonra destek ödemesi için başvuru yapılmalı ve başvuru sonrasında KOSGEB’den onay beklenmelidir.

Şayet sizlere lokanta dışında herhangi bir iş fikri sunmamızı isterseniz KOSGEB market açma hibesi vermektedir. Bu hibelerden ve faizsiz kredilerden yararlanarak marketinizi açabilir ve faaliyete başlayabilirsiniz.

Eğer işletme sahibi sıfırdan iş kurmuyor ise, 10 yıldır çalıştırdığı lokantası için KOSGEB’den işyeri büyütme desteği veya diğer ihtiyaçları için kredi talep ediyor ise, bu kez diğer destek programlarından birine başvurması gerekmektedir. Ayrıca finansmanı olanlar bankalar tarafından verilen bireysel işyeri açma kredilerine de başvurabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.