İşyeri Açma Kredisi 2023 Hesaplama Tablosu

02.01.2023
İşyeri Açma Kredisi 2023 Hesaplama Tablosu

İşyeri satın alma kredisi haricinde yeni iş kuran girişimciler, dükkan açma hesaplamalarını dikkatli şekilde yapmaları gerekmektedir. Aylık ödenecek taksitler ve faiz oranları ile birlikte işyerinin aylık cirosu en önemli hususlardır. Akıllı bir girişimci kendisine şu soruları sormalıdır;

  • Aylık kaç para net kar edeceksiniz?
  • İşletmenin kazancı haricinde aylık giderleri ne kadardır?
  • İşletme giderleri önümüzde ki 5 yıl içinde artacak mı? Ne kadar artacak? (Dükkan kirası, çalışan maaşları, faturalar vb.)
  • Çektiğiniz kredinin tümü işletme sermayesi olarak kullandığınız da, kazancınız ile idare edebilecek misiniz?

Maddeler halinde belirtmiş olduğumuz soruları kendisine yönelten ve bu soruları cevaplayabilen girişimciler hangi sektöre girerlerse girsinler bir şekilde başarıyı yakalayacaklardır. İş yeri açmak kolay gibi görünmüş olsa da aslında çok çetrefilli ve bir o kadar da zordur. Özellikle de ticaret ile uğraşmayan ve ilk kez girişimciliğe atılan vatandaşlarımız için oldukça zorlu bir seçim olacaktır. Hangi sektörde hangi iş ile uğraşacaklarının kararlarını vermeleri, İş yeri giderleri, masraflar gibi bir çok konun üstesinden gelmek oldukça zorlu olacaktır. Bu sebeple de girişimciliğe atılan ve yeni bir iş yeri açacak olan vatandaşlarımızın çok sağlıklı ve planlı adımlar atarak yola çıkmaları gerekmektedir.

işyeri açma kredisi geri ödeme tablosu
Geri ödeme planı almayı unutmayın

İşletmenin belirli bir süre kâr oranının sıfır olduğunu düşünün ve bu kapsamda;

  • Dükkan kirası, elektrik, su, doğalgaz, internet gibi faturaları
  • Personelin maaşları, sigortaları ve servis, yemek gibi giderleri
  • Vergiler ve Belediyelere ödenen harçlar
  • İşletme sahibi ve ortaklarının aylık giderleri
  • Varsa ticari araçların giderleri
  • Eğer mal alımı yapılıyorsa, başlangıç sonrasında ki mal alımı için finansman
  • Dükkan kirası; Aylık
  • Cirodan gelen kar hesabı; Aylık

Eğer mal alımı için 50 bin lira bir iş yeri kredisi çekiyorsanız ve bu kredinin içerisinde yukarıda ki giderler yok ise, böyle bir hesaplama ile kısa sürede iflasın eşiğine gelebilirsiniz. Çünkü işletme ilk açıldığı süre içerisinde para kazandırmaz ise, esnaf yukarıda ki giderlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle iyi bir hesaplama yaparken her yönden önlem almak gerekmektedir. Yeni bir iş yeri açmadan önce kesinlikle kendinize sıkı bir iş planı çıkartmalısınız. Çevrenizi araştırmalı, gireceğiniz sektördeki rakiplerinizi yakından tanımalı, oluşturacağınız müşteri kitlesinin taleplerini de göz önünde bulundurmalısınız. İş yeri açma aşamasında yaşayacağınız olumsuzluklar sizi yıldırmamalı aksine işinize daha da sıkı sarılmalısınız. Ayrıca iş yeri planı oluştururken mutlaka profesyonel bir destek almalısınız. Muhasebeci veya mali müşavirinizden de destek alarak iş yeri maliyetlerinizi belirleyerek gerekli olabilecek olan sermayeyi kafa taslak hesaplamak yerine kaleme dökerek her ayrıntı için maliyet planlaması yapmalısınız.

20.000 TL. işyeri açma kredisi hesaplama;

Çekilen miktar: 20 bin lira
Aylık geri ödenecek taksit: 569,60 TL
Vade: 4 sene,
Toplam geri ödeme: 27.340,60 TL

50 Bin Lira Hesaplama;

Çekilen toplam tutar: 50 bin,
Aylık faiz oranı: %1,13
Vade: 4 yıl,
Aylık geri ödeme: 1.423,99 TL
Toplam Geri ödeme: 68.351,52 TL

100.000 TL. Hesaplama Tablosu;

Aylık faiz : %1,13
Vade: 48 ay,
Aylık taksit miktarı: 2.847,98 TL.
Geri ödeme: 136.702,97 TL

10 bin TL hesaplama tablosu
10 bin TL hesaplama tablosu

Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi Vermektedir!

Ziraat çiftçilerimize destek verdiği gibi, iş hayatına yeni atılan gençlerimize de işletme başlangıç sermayesi adı altında kredi sunmaktadır. Bu finansman eğer işletme açılmış ise vergi levhası ile birlikte KOBİ bankacılığı esaslarına göre verilirken, birey şahsen başvuru yapıyor ise ve işyeri henüz açık değilse, bu kez bireysel tüketici kredileri şeklinde verilmektedir. Ziraat Bankası işyeri açma kredisi hesaplama sihirbazı sayesinde aylık ödemeleriniz tablo halinde hesaplayabilir ve hangi yılın hangi ayında kaç para ödeyeceğinizi net olarak görebilirsiniz.

Faizsiz Kredi İmkanı;

Bununla birlikte Ziraat Katılım hem işletme sahiplerine hemde girişimcilere bireysel işyeri edindirme kredisi vermektedir. Geri ödemeler:

  • Ana para eşit taksitli
  • Serbest tarih eşit taksit
  • Periyodik balon ödeme
  • Artan ve azalan taksit
  • Belirli Dönem Kâr Payı Ödemeli

olarak yapılabilmektedir. Katılım bankalarının prensibi gereği bu destekler faizsizdir. Katılım finansman kuruluşları işletmeyi kendi üzerlerine satın almakta ve daha sonra belirli bir kâr payı ile işyeri sahibine satmaktadırlar. Bu şekilde girişimci veya esnaf faiz ödemeden işyeri sahibi olabilmektedir.

Faizsiz kredi imkanı

İşyeri Kredisi Nasıl Alınır?

En uygun finansman sağlayan bankaların herhangi birine “sermayesiz işyeri açmak istiyorum” şeklinde bir başvuru yaparsanız, banka sizi bireysel bankacılık hizmetlerine yönlendirecektir. Burada yapmanız gereken proje karşılığında bir destek almak değil, ödeyebileceğiniz miktarı ispatladığınız tutarlarda bireysel kredi çekmektir. Eğer açacağınız işletme haricinde başka iş yerleriniz var ise bu kez ticari kredi limitlerinden faydalanabilirsiniz. Ancak herhangi bir maaş bordronuz, kira, tarım, hayvancılık gibi bir sektöre ait gelirinizi gösteren belgeniz yok ise, bu kez gelir belgesiz kredi veren bankalara başvurmak zorundasınız.

120 Ay Vade Yapılıyor mu?

120 ay vade sadece bireysel konut alımlarında yapılmaktadır. Bu vade yine iş yeri satın alma kredilerinde de uygulanmaktadır. Ancak bireysel ihtiyaçlarda uygulanan azami vade 48 ay ile sınırlıdır. Çekilebilecek sermaye miktarı ise başvuru sahibinin KKB notuna göre hesaplanmaktadır. Eğer diğer bankalarda ödemeye devam ettiğiniz, bireysel, konut veya taşıt finansmanlarınız mevcut ise, bu limit sınırlandırılabilir. Ayrıca bunun dışında eğer kredi notunuz düşük ise veya geçmiş olunan yıllarda bankalar ile sıkıntı yaşamış iseniz veya bankaların kara listesine girip çıkmış iseniz çekmek istediğiniz krediyi çekemeyebilirsiniz bu sebeple de kredi notunuz ve banka siciliniz oldukça büyü öneme sahip olmaktadır.

Hangi Bankalar Veriyor?

Aşağıda isimleri yazılı bulunan bankalardan işletme sermayesi alabilirsiniz.

  • Akbank
  • Teb
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Garanti Bankası
  • Yapı ve Kredi
  • Denizbank
  • Ingbank
  • QNB Finansbank

Devlet 100 bin TL faizsiz işyeri açma kredisi veriyor. Bu kredilerden de yararlanarak işinizi kurabilirsiniz.

Halk Bankası Sıfır Faiz İmkanı Sağlıyor

Halkbank 3 farklı programı dahilinde sermayesiz esnafa işletme sermayesi sunmaktadır. Ayrıca bu sermayeden faiz alınmamaktadır. Bunun için Halk Bankasının 3 şartı bulunmaktadır.

Halk Bankası Sıfır Faiz İmkanı Sağlıyor
Halk Bankası Sıfır Faiz İmkanı Sağlıyor

Birincisi; İş kuran gencin, sektöre ait 3 yıllık ustalık belgesi mevcut olmalı ve işyerinin faaliyet konusu bu ustalık belgesinde yazılı sektör olmalıdır.

İkincisi: Girişimci KOSGEB’in yeni girişimci destek programına dahil olmalı ve sunduğu proje onaylarak işletme açılış aşamasında olmalıdır.

Üçüncüsü: Son olarak Halk Bankasının belirlediği eskimiş meslekler adı verilen sektörlerden biri ile alakalı bir işyeri açılmasıdır.

Halkbank faizsiz esnaf kredisi hakkında bu içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.

Eğer bu 3 programdan birinden yararlanırsanız, hesaplama tablosu oluşturmanıza, geri ödeme planı aramanıza hiç gerek yok. Çünkü çekilen kredi aylık taksit miktarına bölünür ve geri ödeme faizsiz olarak yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.